HEERHUGOWAARD - De zege van vierdeklasser SVW '27 op De Zouaven kan gezien worden als de grootste stunt van het bekerweekend. Op De Kabel toonde de ploeg van trainer Miguel Tjong A Hung een fors portie strijdlust tegen de ploeg uit de vierde divisie.

De Grootebroekersvan trainer Johan Rutz dachten mogelijk het klusje wel even te klaren, maar speelden voortdurend onder de maat en kregen kort voor rust tweemaal het deksel op de neus. Aanvoerder Colin Kamp opende de score. Nadat zijn vrije trap eerst nog gekeerd werd door doelman Schooneman schoot hij in de rebond hard raak. Kamp stond vervolgens ook aan de basis van de 2-0 toen zijn vrije trap, onder druk van Regilio de Mees, ongelukkig door De Wit in eigen doel werd gelopen.

Ondanks meer balbezit voor de gasten bleef SVW '27 ook na de rust goed overeind. Pas in de slotminuut wist Jurre Duijn de aansluitingstreffer te maken, maar in de resterende vijf minuten blessuretijd bleven de groen-zwarten op de been.