REGIO – Door een doelpunt in de slotfase pakte De Blokkers afgelopen zondag de volle buit. HSV Sport 1889 ging in de topper tegen SC Dynamo onderuit.

De Blokkers – Hollandia T 2-1
‘We waren beter als hun, alleen kwamen we in de eerste helft niet in ons spel’, aldus Barry Rageh. De aanvaller van De Blokkers zorgde in het eerste bedrijf voor de 1-0. ‘Na rust kwamen we wel in ons wel. We verdienden het ook.’

Een kwartier voor tijd moest de thuisploeg Hollandia T alsnog naast zich dulden. Twee minuten voor tijd viel de 2-1 via Rene Wever alsnog waardoor de ploeg van Constantijn Schouten de zege pakte. De penalty die in de minuten erna werd gegeven werd door de doelman van de gasten gekeerd. De zege kwam echter niet in het geding.

SC Dynamo – HSV Sport 1889 3-1
In de eerste helft kwam HSV Sport via een fraaie treffer van Nick Bruinsma nog op 0-1, maar uiteindelijk stapte SC Dynamo als winnaar van het veld. ‘Dynamo is een goede, fitte tegenstander en kanshebber voor de eerste plaats. Vandaag scoorden teveel jongens bij ons een onvoldoende die tevens ook twee doelpunten inleidde voor hun’, zei Stephan Kaaij.

In een duel waar er over en weer kansen waren maakte Dynamo op de juiste momenten een doelpunt. In plaats van op gelijke hoogte te komen in de tweede helft op het moment dat wij een tweede adem hebben krijg je een verschil van twee en de doodsteek.’