BLOKKER - De vrouwen van De Blokkers hebben hun positie in de subtop van de 1e klasse C verstevigd door een 2-1 thuisoverwinning op VDZ. De ploeg van trainer/coach Luc Ebbeling staat na twaalf wedstrijden op een keurige vijfde plaats met 20 behaalde punten.

Het was al weer twee maanden terug dat de vrouwen in competitieverband in actie kwamen, maar de goede lijn van toen, eindigend met twee overwinningen werd direct na de winterstop doorgezet. Ondanks een moeizame start tegen een sterk spelend VDZ ging De Blokkers met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in. Vanuit de omschakeling opende Denise Wouda de score en die werd even later na een prima aanval verdubbeld door Larissa Smit.

'In de tweede helft was VDZ wel sterker, maar ondanks de 2-1 hebben wij voor de rest niet veel kansen weg gegeven', aldus Ebbeling. 'Ik ben vooral trots op de meiden vanwege de strijd die ze hebben geleverd om de overwinning over de streep te trekken.'

Volgende week zondag gaat De Blokkers op bezoek bij de nummer zeven in de stand. DVC '26, in het verre Didam.