BLOKKER - In het jaar dat voetbalvereniging De Blokkers 90 jaar oud wordt, start de club met twee nieuwe initiatieven. Vanaf seizoen 2020 – 2021 treden voor het eerst in het bestaan naast het veldvoetbal ook zaalvoetbalteams in het geel en zwart aan. Daarnaast wordt opnieuw gestart met een eerste herenelftal op zaterdag.


Zaalvoetbal
Het aanbieden van de competitiezaalvoetbal voor een normale voetbalclub is niet heel gebruikelijk. Toch vindt Arie Gooyers, coördinator jeugdopleiding onderbouw, het een logische keuze: “Na een kleine proef is gebleken dat zaalvoetbal een toegevoegde waarde heeft voor onze jeugdopleiding. Wij hebben dan ook besloten om vanaf komend seizoen (20-21) competitiezaalvoetbal aan te gaan bieden voor onze jeugd vanaf JO11. Onder de leden blijkt er meer animo, want we gaan waarschijnlijk ook starten met een team bij de senioren.”

Nieuwe start met Zaterdag 1
Een eerste zaterdagteam is voor de Blokkers niet nieuw. Een aantal jaar geleden moest het vorige team stoppen door gebrek aan spelers. Toch neemt de Blokkers weer het initiatief om een herenelftal in de Acategorie te laten starten vanaf volgend seizoen. Daarmee heeft de Blokkers zowel op zondag als zaterdag een eerste herenelftal. Cees de Geus, coördinator jeugdopleiding bovenbouw: “In de laatste jaren zie je de landelijke trend dat spelen op zaterdag aan populariteit wint. Bij onze club was er dit seizoen een groep jonge, talentvolle spelers die de voorkeur had voor de zaterdag in plaats van de zondag. We hebben ze daarom de kans gegeven om onder leiding van trainer Michel van der Meer in de B-categorie te starten. Hierin deden ze om de bovenste plekken mee. Het team wil nu een nieuwe uitdaging en gaat onder leiding van dezelfde trainer uitkomen als zaterdag 1 in de A categorie.”

De Blokkers kiest bewust voor breedte
De keuze voor zowel zaalvoetbal als zaterdagvoetbal komt niet uit de lucht vallen bij de Blokkers. Voorzitter Joeri Hommersen legt uit: “Als club sta je met 2 benen in de maatschappij. Al langer zien we de trend dat spelers en ouders meer maatwerk willen hebben. Het is daarbij voor ons de uitdaging om onze leden op allerlei niveaus te binden. Zo hebben we bijvoorbeeld samenwerkingen met een voetbalschool gericht op keepers, maar bieden we ook ruimte voor voetbalschool Palma om trainingen te geven aan kinderen met ASS en/of ADHD. Onze nieuwe uitbreidingen passen hierbij prima bij ons streven om voor ieders wat wils te bieden.”

Iedereen is welkom
Voor zowel het zaterdag team, de zaalvoetbaltak als de reguliere teams heeft de Blokkers nog ruimte om nieuwe leden toe te laten. We kunnen op basis van de wensen van een speler altijd een passend team vinden. Op www.blokkers.nl staat meer informatie over de mogelijkheden.