LOENEN/WIJDEWORMER – De dames van WFHC Hoorn hebben het uitduel bij Loenen niet weten te winnen. De ploeg toonde na rust veerkracht, maar het bleek niet genoeg. De heren wisten de traditioneel lastige uitwedstrijd bij Kraaien te winnen.

Loenen – WFHC Hoorn dames 3-2 (3-0)
Halverwege zag het er met een 3-0 achterstand somber uit voor de damesploeg van WFHC Hoorn. ‘In de eerste helft was de energie er niet, we begonnen niet fel en hielden ons niet aan de afspraken’, was Eduard Haavekost niet tevreden over het eerste bedrijf. Loenen kwam op 1-0 en vijf minuten later was het al uitgelopen naar een comfortabele 3-0 voorsprong.

Hoorn slaagde er niet om de achterstand weg te poetsen. Het bracht wel weer wat het moest brengen en creëerde veel kansen, maar verder dan 3-2 kwam het niet. Nadat Emma van Dulmen de 3-1 had gemaakt nam Willemijn van Ernst de aansluitingstreffer voor haar rekening. Met nog twintig minuten te gaan leek er voldoende tijd om de stand gelijk te trekken, maar gescoord werd er niet meer. Ook niet toen het een strafbal kreeg, die eindigde op de paal. Haavekost: ‘We hebben het in de eerste helft laten liggen.’

Kraaien – WFHC Hoorn heren 0-2
WFHC Hoorn wist in de afgelopen drie seizoenen niet te winnen bij Kraaien. ‘Dus ik keek al het hele seizoen uit naar deze wedstrijd. Het was ook vandaag een zeer lastig duel’, aldus Casper Kieftenburg. ‘Dat komt ook door de locatie. Het is op een weiland, met veel wind en het is een zandveld. Daarnaast is Kraaien de hardst werkende ploeg van deze competitie.’

Het levert Kraaien vaak succes op. ‘Behalve vandaag’, lachte Kieftenburg. Na vijf minuten tekende Freek Mozer uit een strafcorner voor de 0-1. ‘Dat was een supergoed begin. Vanaf daar hebben we het heel zakelijk gespeeld.’ Nadat Emile Stegeman een bal van de lijn had gehaald tekende Thierry van Eekelen vijf minuten voor tijd voor de bevrijdende 0-2.