SCHAGEN - Schager jongeren organiseren in samenwerking met Sportservice Schagen op woensdag 12 en 19 april voorronden van ‘Cruyff Courts 6 vs 6’. Dit voetbaltoernooi begint op beide dagen om 14.30 uur op het Cruyff Court in Schagen en is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 uit de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. 

Na het grote succes van voorgaande jaren neemt Schagen ook dit jaar deel aan dit unieke sportevenement dat alle Cruyff Courts in Nederland met elkaar verbindt.

Op woensdag 12 april spelen de meisjes hun voorrondetoernooi, op 19 april is het de beurt aan de jongens. De locatie is het Cruyff Court, gelegen pal naast het complex van het Regius College in Schagen, aan de Wilhelminalaan in Schagen. Een team bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 spelers (4 wissels) en mag niet gemengd zijn. Wel mag het team bestaan uit kinderen van verschillende scholen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld inclusief een ‘vliegende keeper’. De wedstrijden duren ongeveer 5 minuten en er wordt gespeeld volgens de straatvoetbalregels van de Cruyff Foundation. Elk team dient begeleid te worden door iemand van 21 jaar of ouder.

Kwartfinale

De winnaars van de voorronden in Schagen plaatsen zich automatisch voor de kwartfinale die op woensdag 10 mei op het Cruyff Court in Alkmaar gespeeld wordt. Na de kwartfinale volgt eventueel nog een halve (Heemskerk) en uiteindelijk landelijke finale (Amsterdam). Dit traject is vorig jaar afgelegd door het team “Schager Leeuwen”. Zij werden toen Nederlands Kampioen!

Respect

Tijdens Cruyff Courts 6 vs 6 staat het thema ‘Heb respect voor de ander’, één van de 14 regels van Johan Cruijff, centraal. Alle deelnemers laten zien dat ze spelen met respect voor elkaar, tekenen de respectvlag en schudden hun tegenstanders de hand. Bovendien wordt ieder toernooi de Respect Award uitgereikt aan het sportiefste jongens- en meisjesteam.

Inschrijven

Zin in een potje voetballen? Zoek dan nog minimaal 5 spelers en meld je aan via www.sportserviceschagen.nl. Doe dit uiterlijk 28 maart. Deelnemen aan het toernooi is gratis.

Neem voor meer informatie contact op met Sportservice Schagen, svanlochem@sportservicenoordholland.nl of telefoon 0224 – 214774.