ALKMAAR - Onder grote belangstelling van genodigden, is gisteravond Outdoorpark Alkmaar officieel geopend door Burgemeester Bruinooge. Na een welgemikt schot met pijl en boog, gaf de burgemeester het startsein aan het publiek, dat na afloop van verkenning van het terrein laaiend enthousiast was.

“Met de opening van het nieuwe Outdoorpark heeft Alkmaar een hele spectaculaire nieuwe loot aan de boom, aan de sporttak, gekregen,” aldus burgemeester Bruinooge, “het park is een mooie toevoeging op alle bestaande sportaccommodaties. Eigenlijk moet je er niet al te veel over zeggen, want het Outdoorpark moet je zelf beleven en dat ga ik ook zeker een keer doen met mijn kleinkinderen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen heel veel plezier gaat beleven aan dit geweldige park.”

“Zo’n mooi park neerzetten hebben we toch maar even voor elkaar gebokst,” glundert organisator Maik Boontjes, “in een tijd waarin kinderen worden gestimuleerd om meer buiten te spelen, bieden wij ze een mooie uitdaging om hun grenzen te verkennen. Hier kunnen zij op een veilige manier klimmen, klauteren, balanceren en spelen met water.”

Inmiddels stromen de aanmeldingen van scholen en kinderfeestjes binnen. Het Outdoorpark voorziet uiteraard niet alleen in de behoefte van de jonge doelgroep. In korte tijd heeft Boontjes al veel aanvragen voor bedrijfsevenementen ontvangen. Ook krijgt hij veel vragen binnen over het organiseren van andere trainingsactiviteiten op het terrein. Daarnaast hebben zich obstakelrunners gemeld die ter voorbereiding op een EK of WK graag op het park willen trainen.

Ook interesse om met een groep langs te komen op het Outdoorpark en achteraf eventueel lekker te barbecueën of te genieten van een uitgebreid lunchbuffet? De mogelijkheden zijn legio en programma’s worden naar wens op maat gemaakt. Kijk op de website www.outdoorparkalkmaar.nl voor meer informatie.