BROEK OP LANGEDIJK – CSV BOL speelde na een tegenvallende slotfase met 4-4 gelijk tegen Marken. De ploeg ontvangt komende zaterdag laagvlieger Overbos waarbij alleen wist telt.

BOL staat er met een vierde plaats keurig voor in de tweede klasse A. Uiteraard kan het beter, zo ook tegen Marken. De Langedijkers zagen Marken in de absolute slotfase terugkomen tot 4-4 waardoor het treffen slechts één punt opleverde waardoor concurrenten ZOB en WV-HEDW konden uitlopen.

Met Bart Hoogland heeft BOL een sterke hoofdtrainer. Kijkend naar de resultaten in de eerste seizoenshelft. Na veertien wedstrijden heeft BOL slechts twee nederlagen geleden. Op bezoek bij HBOK en ZOB werd een 1-0 nederlaag geleden. Geen schande dus voor BOL. In de tweede seizoenshelft ontvangt BOL de gehele top drie in eigen huis.

Tegenstander komende zaterdag is Overbos. De ploeg zag zijn eerste vijf competitiewedstrijden op een nederlaag uitlopen. Het eerste punt werd behaald tegen Opperdoes, waarna Jong Holland met 2-3 werd verslagen. In het vervolg pakte de ploeg nog zeven punten waardoor de ploeg uit Hoofddorp met elf punten op de twaalfde plaats staat. Waar in de vorige twee seizoenen in de tweede klasse respectievelijk 37 en 31 punten werden gepakt.

Met Stefan Teeken heeft Overbos al enkele jaren een ervaren hoofdtrainer. Na vier seizoenen bij Amstelveen Heemraad, waarvan twee jaar als hoofdtrainer, vertrok Teeken naar Hoofddorp waar hij twee van de zes seizoenen hoofdtrainer was. Na Hoofddorp is de coach bij Legmeervogels, waar hij één seizoen de scepter zwaaide, gepromoveerd.

Afgelopen weekend verloor Overbos met 1-3 van WV-HEDW, een resultaat dat niet dramatisch is, maar in deze fase is elke nederlaag een domper.

Hersteld in tweede helft

Eerder dit seizoen wist BOL een 1-4 overwinning te boeken tegen Overbos. De eerste helft wist BOL niet te overtuigen. Er zat wat gemakzucht in de ploeg waardoor de thuisploeg op een 0-1 voorsprong kon komen. Nog voor rust kreeg BOL een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te maken toen Sietze Brandsma een penalty mocht nemen. Ondanks dat de keeper de verkeerde hoek in ging werd het geen doelpunt. Brandsma zag zijn strafschop via de buitenkant van de paal naast gaan.

In het tweede bedrijf wist Dennis Rijs de 1-1 te maken. Rijs wist een vrije trap vanaf twintig meter snoeihard binnen te schieten. De gelijkmaker betekende de ommekeer. BOL wist via Timon Plak, Jelte van der Wal en Sietze Brandsma een 1-4 eindstand neer te zetten.

Als BOL opnieuw een 4-1 overwinning kan neerzetten dan zullen de Langedijkers uiterst tevreden zijn. Aftrap 14.30 uur.