HOORN – Nadat de eerste helft van het veldseizoen werd afgesloten met een klinkende 9-0 zege tegen Weesp kwamen de heren van WFHC Hoorn afgelopen vrijdagavond in actie in de Silvercup. Daarin moest het buigen voor Westerpark, 3-5

In de competitie gaat het voorspoedig. De herenploeg van WFHC Hoorn is na elf competitiewedstrijden nog ongeslagen en staat op een tweede plaats, drie punten achter koploper Weesp. Het is een mooie uitgangspositie voor de tweede helft van het veldseizoen, welke op 10 maart zal beginnen.

In de vorige ronde werd er met 0-5 gewonnen bij competitiegenoot Hisalis. Ditmaal was tweedeklasser Westerpark de tegenstander. Gesteund door aardig wat publiek, waaronder dames 1 en meerdere jeugdteams, begon WFHC Hoorn vrij aardig aan het duel. ‘Het was een beetje een hectische wedstrijd’, zei Casper Kieftenburg. ‘Wij waren meer de counterploeg.’ Het was Westerpark dat voor rust tweemaal op voorsprong kwam. Via Freek Mozer en Naut Naber vocht de thuisploeg zich beide keren terug.

Na rust werd het spel ontsiert door gele kaarten en ontving WFHC Hoorn ook een rode kaart. ‘De scheidsrechter maakte er een show van’, vervolgde Kieftenburg. Na de 2-3 van de gasten was het Freek Mozer die met zijn tweede van de avond voor de 3-3 zorgde. ‘Je merkt daarna dat tien tegen elf een verschil maakt en zij scoorden nog twee keer. Dit is ongelooflijk balen en erg zonde.’