DEN HAAG - AZ heeft zondagavond uitstekende zaken gedaan richting de concurrentie om de tweede plaats door FC Emmen met 3-0 te verslaan. Doordat zowel PSV, Vitesse als FC Utrecht verloren is de ploeg van trainer Arne Slot vooralsnog de voornaamste achtervolger op koploper Ajax.

Na de lange reis uit Kazachstan wist AZ de uitstekende reeks van de laatste weken voort te zetten. Zonder de volle honderd procent te geven werd FC Emmen gemakkelijk aan de kant gezet. De thuisploeg was oppermachtig al moest het tot tien minuten voor rust wachten alvorens de score geopend werd. Doelman Telgenkamp maakte een beetje een lompe overtreding op Svensson waarna Koopmeiners voor de elfde keer dit seizoen vanaf elf meter trefzeker bleek. Trefzeker is dit seizoen ook zeker Myron Boadu, zo ook in deze wedstrijd toen hij bij de twee paal opdook na een voorzet van Svensson.

In de tweede helft kwam ook Idrissi dicht bij een doelpunt, maar raakte hij de paal, doch kreeg hij later een assist op zijn naam door Calvin Stengs in staat te stellen de 3-0 te maken. AZ kon daarna de wedstrijd gecontroleerd uitspelen waarbij keeper Marco Bizot opnieuw de nul kon houden.

AZ - FC Emmen 3-0 (2-0)
36. Koopmeiners (pen.) 1-0