DEN HAAG - AZ heeft tegen Manchester United een knap gelijkspel afgedwongen. In het Cars Jeans Stadion eindigde het duel zonder doelpunten, maar anders dan de uitslag doet vermoeden was het een aangename wedstrijd om te zien, waarin AZ zelfs het meeste recht op de zege had.


Na een aftastende openingsfase nam AZ al snel het initiatief over, met name dankzij een sterk spelende Midtsjø die heel wat duels op het middenveld wist te winnen. Nadat een buitenspelgoal van Boadu terecht werd afgekeurd was de beste kans in de eerste helft was voor Idrissi, maar die kreeg te maken met een David de Gea.

De Manchester United-keeper bleek vervolgens ook na de pauze de grootste spelbreker van AZ onder meer bij pogingen van Wijndal en opnieuw Idrissi. Laatstgenoemde schoot de bal eenmaal langs de keeper, maar dit schot ging rakelings naast. Manchester United probeerde het in de slotfase nog door Rashford en Lingard in te brengen, en beide kregen ook mogelijkheden die echter niet benut werden. En eerlijk is eerlijk zou dat ook teveel eer zijn geweest voor de Engelsen.

AZ - Manchester United (0-0)

AZ: Marco Bizot; Yukinari Sugawara, Ron Vlaar, Stijn Wuytens, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit (Pantelis Hatzidiakos), Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu, Oussama Idrissi.

Manchester United: David de Gea; Diogo Dalot, Victor Lindelöf, Marcos Rojo, Brandon Williams; Juan Mata (82. Scott McTominay), Angel Gomes, Nemanja Matic, Fred, Daniel James (63. Marcus Rashford); Mason Greenwood (77. Jesse Lingard).