ASTANA - AZ heeft voor de tweede keer korte metten gemaakt met FC Astana en heeft daarmee een goede stap gezet richting overwintering in de Europa League. Na de eerdere 6-0 overwinning in Den Haag werd er in Kazachstan met 0-5 gewonnen.

Bij rust was de stand slechts 0-1 door een doelpunt van Myron Boadu want de Alkmaarders waren vanaf de eerste minuut heer en meester en hadden de score zomaar verder kunnen opvoeren.

Dat gebeurde na de rust alsnog Een schot van Midtsjø op aangeven van De Wit en een treffer van Idrissi na een assist van Boadu gooiden de wedstrijd definitief in het slot waarna Hatziadiakos de bal in de kruising wist te jagen en Boadu nog zijn tweede van de wedstrijd mocht maken.

Door de overwinning heeft AZ nu vier punten voorsprong op Partizan Belgrado dat vanavond nog in actie komt bij Manchester United.

De volgende wedstrijd in de Europa League van AZ is op 28 november tegen Partizan Belgrado in Den Haag.

FC Astana - AZ 0-5 (0-1)