DEVENTER - AZ heeft in Deventer met 0-3 gewonnen van Go Ahead Eagles en mag daardoor nog altijd hopen op de derde plaats in de eindstand. Ondanks de nederlaag is Go Ahead zeker van de play-offs om Europees voetbal.

AZ kwam in de Adelaarshorst prima voor de dag. Met verzorgd spel werd Go Ahead onder druk gezet. De Alkmaarders kregen goede kansen via Van Bommel en Pavlidis, terwijl de Eagles aanvallend machteloos waren. Na een fout van De Lange opende Sadiq de score en nog voor rust scoorde Mijnans na een mooie steekpass van Pavlidis.

Go Ahead Eagles speelde na rust veel feller en kreeg enkele goede kansen, maar via een mooi gekruld schot van invaller Van Brederode viel de treffer aan de andere kant.