ALKMAAR - AZ heeft per direct afscheid genomen van hoofdtrainer Arne Slot. Dit is gebeurt nadat de oefenmeester gesprekken zou hebben gevoerd met Feyenoord betreffende de opvolging van Dick Advocaat aan het eind van dit seizoen. AZ zou niet op de hoogte zijn geweest van de onderhandelingen tussen Slot en de Rotterdamse club.


"Als club hebben we ervoor gekozen om direct afscheid van elkaar te nemen. Bij AZ willen we een hoofdtrainer voor de groep hebben staan die volledig gefocust is op AZ", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van de club.

Slot zou hedenmorgen al op het trainingsveld hebben gestaan toen AZ besloot hem op staande voet te ontslaan. Slot was de afgelopen drieënhalf jaar werkzaam bij AZ. Eerst als assistent-trainer van John van den Brom en sinds het begin van het seizoen 2019-2020 als hoofdtrainer.

Vrijdag kwamen steeds meer berichten door over de gesprekken die Slot al gevoerd zou hebben met Feyenoord o.a. bij het tv-programma Veronica Inside, waar VI-jiurnalist Martijn Krabbendam wist te melden dat club en trainer al verregaande gesprekken voerden.

Bij AZ worden de honneurs tot het eind van het seizoen waargenomen door assistent-trainer Pascal Janssen.