DEN HAAG - Een fraai treffer van Yukinari Sugawara is voldoende gebleken voor een nipte zege van AZ op VVV Venlo. Het Japanse talent scoorde in de 39e minuut de enige goal van dit seizoen.

Na de slijtageslag van afgelopen donderdag tegen Partizan Belgrado waarin in extremis de volgende ronde van de Europa League werd behaald waren de drie punten het enige wat telde deze zondag. Het was dan ook één van de mindere wedstrijden van het seizoen van het anders zo frivole AZ. Toch kreeg de ploeg van trainer Arne Slot wel kansen. Een schot van Wijndal werd van de lijn gehaald en de poging van Stengs werd gekeerd door keeper Kirschbaum.

Na de pauze waren er mogelijkheden voor Sugawara, Boadu en werd een schot van Koopmeiners net over de lat getikt. Ook de beide backs, Svensson en Wijndal, kregen nog kansen, maar het lukte niet om de wedstrijd in het slot te gooien. VVV, dat nauwelijks in het spel voorkwam kreeg zo in de laatste minuut nog twee kansen op de gelijkmaker, maar dat was teveel eer geweest voor de Limburgers en het bleef dan ook bij 1-0.

AZ - VVV Venlo 1-0 (1-0)
39. Sugawara 1-0