TILBURG - Ondanks het feit dat AZ bijna de gehele wedstrijd met tien man speelde heeft men op bezoek bij Willem II drie punten kunnen bijschrijven. In Tilburg zorgde Albert Gudmundsson voor de enige goal van de wedstrijd.

AZ stond al binnen vijf minuten met tien man door een fout van aanvoerder Teun Koopmeiners. De Castricummer nam een bal verkeerd aan en toen hij dit probeerde te herstellen stond hij vol op de enkel van Pavlidis. Scheidsrechter Kevin Blom kon niet anders dan rood trekken. Ondanks de man minder hield AZ goed stand en behiel het in de eerste helft ruim 70 procent balbezit. Veel kansen leverde dit echter niet op waardoor men met 0-0 ging rusten.

Na de rust werd er aanvallender spel van de thuisploeg verwacht, maar Willem II kwam nooit echt in de wedstrijd en AZ bleef met tien man gevaarlijker. De Alkmaarders scoorden zelfs twee keer, maar deze werden beide op advies van de VAR afgekeurd. Boadu stond buitenspel en bij de treffer van Gudmundsson kwam de voorzet van Svensson van over de achterlijn. Gudmundsson heeft later meer geluk als een schot van Karlsson via Muric voor zijn voeten valt. De hardwerkende IJslander mikt nu wel raak. Willem II probeert het nog met een slotoffensief, doch dat levert niet meer op dan een schot van Pavlidis en een kopbal van Van Beek op waar Bizot het zicht op heeft.

Willem II - AZ 0-1 (0-0)
72. Gudmundsson 0-1