ALKMAAR - AZ doet weer mee om de bovenste plaatsen in de Eredivisie nadat men in een zeer boeiend duel directe concurrent Vitesse wist te verslaan. In een kletsnat AFAS-Stadion deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder, maar bleek AZ vooral efficiënt in het benutten van de kansen waar de gasten dat nalieten.

Terwijl de regen gestaag naar beneden daalde was het AZ dat sterk aan de wedstrijd begon en via Jesper Karlsson al na vijf minuten wist te profiteren van een fout van Wittek die over de bal heen maaide. Vitesse begon stroef, maar kreeg na een half uur steeds meer grip op het duel. Met goede kansen voor Matus Bero en Loïs Openda hangt de gelijkmaker in de lucht, maar net op dat moment slaat AZ keihard toe. Myron Boadu weet een pass van Owen Wijndal op waarde te schatten en schiet valk voor rust de 2-0 binnen.

Direct na de rust doet Vitesse wel wat terug al is dat met enig geluk als Letschert de bal tegen Openda aanschiet die vervolgens met een vreemde carambole achter Bizot verdwijnt. Vitesse-keeper Pasveer moet daarna Tijani Reijnders van het scoren af houden, maar deze valt een kwartier voor tijd alsnog. Ferdy Druijf staat welgeteld dertien seconden in het veld als vervanger van Boadu als hij op aangeven van Sugawara de 3-1 kan maken. Vitesse krijgt nog kansen op de aansluiting, maar Bizot die in de eerste helft ook al een paar keer belangrijk was laat zich niet meer passeren.

AZ - Vitesse 3-1 (2-0)
5. Karlsson 1-0