HENSBROEK – De derby van Koggenland tussen Apollo ’68 en Victoria O is zondagmiddag onbeslist gebleven. In Hensbroek bleven beide teams na een niet al te best, maar wel enerverend duel op 1-1 steken.

,,Beide teams wilden graag winnen, om zo een beetje aansluiting met de middenmoot te houden”, sprak Victoria O-trainer Kees Koeman na afloop. ,,Behalve dat we beiden een puntje zijn uitgelopen op VZV schieten we er dan ook weinig mee op. Op basis van de tweede helft denk ik dat wij het meeste recht op de zege hadden, maar hun keeper was erg goed”. Die keeper was Paul van der Werff en die erkende dat hij een lekkere wedstrijd had gehad. ,,Ik baalde van de gelijkmaker want die werd gescoord uit een corner die eigenlijk geen corner was, maar daarna pak ik twee lekkere ballen, en dat viel nog niet mee met die laagstaande zon.

Vuurwerk

Dat zonnetje scheen dan ook heerlijk op het sportpark van Apollo ’68 wat zeker sfeerverhogend werkte. Hetzelfde deden beide supportersgroepen die voor de wedstrijd op gang was al flink los gingen met rookbommen en vuurwerk. Na de eerste balomwenteling volgde er al snel meer vuurwerk want al in de derde minuut kreeg de thuisploeg een corner die door Hilco de Boer hard werd ingekopt. Op een zwaar en drassig veld maakte beide teams er vervolgens een echte derby van waarbij het voetbal niet altijd om over naar huis te schrijven was, maar er met volop passie werd gespeeld. De kleine mogelijkheden die aan beide kanten ontstonden waren niet noemenswaardig waardoor de snelle 1-0 tevens de ruststand was.

Gelijkmaker

Apollo ’68 kreeg vlak na de pauze een uitgelezen kans om die score te verdubbelen toen Joep Onderdelinde een puike voorzet gaf op Patrick Wijte, maar diens kopbal trof geen doel. Het waren vervolgens de gasten uit Obdam die het heft in handen namen. Allereerst met pogingen van afstand van Sam Rood en Wessel Klaver, maar spoedig werden de kansen groter. Met nog twintig minuten op de klok viel dan ook de verdiende gelijkmaker en opnieuw gebeurde dit, al dan niet terecht, uit een hoekschop waarbij Max Dekker het net wist te vinden. In de slotfase was het met dus met name aan keeper Van der Werff te danken dat Apollo ’68 op de been bleef, al kregen ook die tussendoor nog een mogelijkheid van Onderdelinden. De spectaculaire reddingen van de Apollo-goalie op pogingen van invaller Luiken en Obdam stelden echter een puntendeling veilig. Aanvoerder Daan Modderman van de thuisploeg kon wel leven met de uitslag: ,,Op basis van de gehele wedstrijd wel. Vlak na rust hadden wij de wedstrijd kunnen beslissen, maar eerlijk is eerlijk daarna was Victoria de betere ploeg”.

Apollo ’68 – Victoria O 1-1 (1-0)
3. Hilco de Boer 1-0
71. Max Dekker 1-1

Apollo ’68: Van der Werff, Munster, Dignum, Zwagerman (76. Ter Heuneren), F. de Boer, Borst (62. Wessels), Modderman (62. Spil), H. de Boer, Wijte, Onderdelinde, Weel

Victoria O: Bakker, Dekker, Obdam, Schaut, Gleijsteen, Rood (65. Luiken), Hoedjes, Kramer (46. Van de Berg), Klaver, Ntara (76. Borst), Dekker