HOORN - Van maart tot en met april dit voorjaar organiseerden KNVB en Mitshubishi de Groene Clubweken. Er hebben 400 clubs aan meegedaan. 3 daarvan winnen een warmtepomp van 30.000 euro. Eén van de winnaars is Always Forward in Hoorn.


Always Forward was al bezig met verduurzamen. Zo zijn er zonnepanelen en is ledverlichting aangebracht. De laatste stap die zij willen nemen is het tapwater en de verwarming verduurzamen. De overstap van cv ketel naar warmtepomp is daarbij essentieel. In die zin kwam deze actie perfect op tijd.

KNVB en Mitshubishi Electric over de Groene Clubweken: Meer dan de helft van de clubs denkt na over verduurzamen van energie. Maar velen weten niet precies hoe en waar ze moeten beginnen. In de Groene Clubweken hebben we extra aandacht besteed aan dit onderwerp en clubs actief geadviseerd. met als doel het Nederlandse voetbal zo snel mogelijk van het gas af te krijgen.

We hebben ons team van clubexperts uitgebreid om clubs nog beter te adviseren, in de vorm van video's met energiebesparende tips en deze winactie. Deelnemende clubs kregen een toolkit om leden en bezoekers energiebesparende tips te geven. En er zijn clubs die kregen een trainingshesjespakket voor de jeugd. Bijna 400 clubs hebben meegedaan. Dus een groot succes.

Always Forward gaat samen met de clubexpert en de eigen installateur Lenting BV aan de slag met de beste maatwerkoplossing. Gericht op het clubgebouw en kleedkamers en ook de sporthal. Willem Kluft: 'Het liefst willen we vandaag starten ! We heten niet voor niets Always Forward'.

John Williams, bekend van oa TV Klusser, komt als Mitshubishi Groen Trainer zaterdag 6 mei 11 uur naar Always Forward om de prijs te overhandigen.