HOORN – In de Vierde Klasse C heeft Always Forward revanche genomen op de nederlaag die het eerder dit seizoen bij Sint George leed. Ditmaal werd de opponent uit Spierdijk verslagen. Competitiegenoot HSV Sport 1889 moest de punten aan Strandvogels laten.

Always Forward – Sint George 4-2
‘We hadden nog wat goed te maken ten opzichte van de heenwedstrijd’, wist Yotti Papamelodias. ‘We waren de bovenliggende partij. Hoewel, toen wisten we het niet in doelpunten om te zetten en vandaag wel.’ Toch was het Sint George dat de score opende. Nadat Jim Haverbush de stand gelijk had getrokken zorgde Lucas Varewijck voor de 2-1. ‘Maar het echte verschil wisten we pas te maken toen we met een overtal speelde.’

Dat overtal kwam er bij een 3-2 tussenstand. Daarvoor maakte Sint George gelijk en tekende Caio Chioccarelli voor de 3-2. Doordat Sint George al drie keer had gewisseld kwam de ploeg vanwege een blessuregeval met tien man kwam te staan, waarna Chiocacarelli het duel door de 4-2 te maken. Papamelodias: ‘Toch kunnen we tevreden terugkijken. Op de intenties om verzorgd te blijven spelen en vooral ook de strijd en energie die ze lieten zien.’

HSV Sport 1889 – Strandvogels 1-2
HSV Sport 1889 ging in eigen huis onderuit tegen Strandvogels. De 1-2 eindstand was na iets meer dan een half uur al bereikt. Het was Tim Broersen die uit een corner scoorde, maar via een goed lopende aanval maakte de gastheer via Ricardo Pengel direct weer op gelijke hoogte. ‘Voor de rust kwam Strandvogels voor na slecht verdedigen van ons’, aldus Pengel.

‘In de tweede helft was er echt maar een ploeg die wilde voetballen en dat waren wij. Zij hadden duidelijk de intentie om de 1-2 te verdedigen en dat likte uiteindelijk’, vervolgde de aanvaller. Kansen waren er wel, maar de achterstand kon niet worden weggepoetst. ‘We hadden uiteindelijk zeker meer verdient, maar het mocht niet zo zijn. Het getoonde spel biedt wel weer hoop voor de toekomst.’