WOGNUM - Koploper Always Forward heeft zondag weer een concurrent van zich af weten te schudden. In de topper tegen Spartanen wist de ploeg van trainer Egidio Oude Groen met ruime cijfers te zegevieren.

Het thuispubliek in Wognum ging er halverwege de eerste helft eens goed voor zitten. Always Forward had weliswaar een overwicht, maar Anema bracht spartanen op voorsprong. Paweg twintig minuten later was het geloof bij de gastheer echter al weer grotendeels verdwenen toen de gasten uit Hoorn met een 1-4 voorsprong de kleedkamer op zochten. Binnen tien minuten na de openingstreffer hadden doelpunten van Mac Donald, Laan en de sterk spelende Duiveman Mcewan het duel volledig doen keren en in de blessuretijd van de eerste helft deed Ruttenberg daar nog een schepje bovenop.

Kort na de rust mocht de thuisploeg nog heel even hopen bij een treffer van Afhakame, maar darna kwam Always Forward nooit meer echt in de problemen. Sterker, in de73e minuut gooide Ruttenberg met zijn tweede van de middag het duel definitief in het slot: 2-5.