HOORN - ‘Dit is reclame voor de vierde klasse’. Het is de enige juiste constatering na de Hoornse stadsderby tussen Always Forward en HSV Sport. Beiden ploegen zorgden voor een spektakelstuk. Het publiek is de enige echte winnaar, 3-3.

Toch zal Always Forward zich ook gedeeltelijk winnaar hebben gevoeld. Halverwege leek de Hoornse derby immers al gespeeld. De bezoekers waren heer en meester in het eerste half uur en dat betaalde zich uit. Via Ricardo Pengel en Nick Bruinsma kwam de ploeg op 0-2. Waar Pengel een vrije trap vanaf zo'n twintig meter binnenschoot, kon Bruinsma uit een vrije trap binnen koppen. Always Forward kon er tot dan toe weinig tegenover stellen. Via Mukhtar Suleiman werd er wel een schot gelost, maar deze zeilde rakelings over het vijandige doel.

Druk
De beslissing van de goed leidende scheidsrechter Jelle van Hamersveld om een penalty toe te kennen aan Always Forward leek ervoor te zorgen dat het spelbeeld werd omgedraaid. Aanvoerder Delaney van Schagen zag zijn inzet gekeerd worden door HSV doelman Luke van Amstel, waarna de gastheren de druk opvoerde en meerdere kansen creëerden. Het zorgde desondanks niet voor de aansluitingstreffer. Sterker nog, aan de andere kant wist Rene in de Betouw met een boogbal de derde treffer voor HSV Sport te maken.

Heer en Meester
Waar Always Forward in het laatste kwartier na rust al sterker werd, domineerde de ploeg na rust volledig. Via Stef Schipper was de ploeg enkele minuten na rust akelig dichtbij een doelpunt. Uiteindelijk viel de 1-3 zeven minuten later. Ferris Inyamah kon bij de tweede paal binnen koppen. Toen Gaim de Ridder een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer maakte was de spanning weer terug. Opmerkelijk was het dat de aanval door ging terwijl er een speler van HSV Sport geblesseerd achterbleef. Wat volgde was een gretige thuisploeg. Met twee schoten was invaller Tommy de Weerd dichtbij.

Tussen de kansen van Forward door, en twee uitbraken van de bezoekers, werd de sfeer wat grimmiger. Zo ontstond er tien minuten voor tijd een opstootje, en mocht Always Forward spits Quinten Gorissen met rood inrukken door een overtreding op Rene in de Betouw. Het weerhield de thuisploeg er niet van om vol voor de gelijkmaker te gaan. Die kwam er in extremis.

Hectisch
Voor de neutrale toeschouwers, voor zover die er waren, was de blessuretijd de ‘kers op de taart’. Beiden ploegen gingen in blessuretijd namelijk onverminderd door. Het resulteerde in de 93e minuut voor de gelijkmaker. Net zoals in de heenwedstrijd wist Tommy de Weerd in extremis te scoren tegen HSV Sport. Een minuut later leek alle werklust Always Forward echter niets op te leveren. Nog geen minuut na de 3-3 wees Van Hamersveld voor de tweede keer deze middag naar de penaltystip. Ricardo Pengel schoot deze echter over het doel.

Na afloop glunderde Mukhtar Suleiman. Aan Forward zijde de man van de wedstrijd. De hele wedstrijd knokte hij voor zijn team en in de blessuretijd gaf hij de assist bij de 3-3. ,,Als het bij mij loopt dan loopt het bij hen ook. En andersom. We jutten elkaar op. Als ik mijn eigen teamgenoten zie strijden dan wil ik niks anders” vertelt de middenvelder. Zijn ploeg domineerde na rust. ,,Nadat we de 1-3 maakten kwam er wat bij ons los en wilden we doorgaan. Daarna viel de 2-3 en toen hadden we het gevoel dat de gelijkmaker er aan zou komen”. Die kwam dus. Toch leek het alsof de strijd voor niets was geweest. ,,Zij kregen een penalty waardoor we het helemaal leken weg te geven. Gelukkig miste zij hem. Wij zijn blij met het punt”.

Waar Suleiman terecht blij was, besefte Pengel dat hij zijn ploeg alsnog de volle buit had kunnen bezorgen. Toch werd de voorsprong eerder weggevaagd. Bij de 1-3 is er nog niets aan de hand. ,, Op een gegeven moment werd het een beetje chaotisch. Toen viel de 2-3. Dan gaan er andere wetten spelen en kan hij aan beiden kanten vallen” zei de spits. ,,Vanuit ons perspectief mag je 0-3 nooit meer weggeven. Zij hebben gevochten voor wat het waard is. Misschien is een puntje dan wel terecht”. Uiteindelijk konden beiden ploegen terugkijken op een prachtige wedstrijd. Pengel: ,,Er was s pektakel, emotie en doelpunten. Het publiek is de grote winnaar”.

Always Forward: Jager. Wessels (De Weerd/70), Inyamah, Van Schagen, Zaal. Rive, Suleiman, Bruijns. Severins (Schipper/46), Gorissen, De Ridder.

HSV Sport 1889: Van Amstel. Bruynesteyn (Boom/60), Olijhoek (Jorritsma/72), Nolles, Groot. Kra, Van der Gulik, Van Drimmelen (Kassenaar/72), In de Betouw, Bruinsma. Pengel