REGIO – Vierdeklassers Always Forward en HSV Sport wisten in eigen huis de volle buit te pakken. In de Derde Klasse slaagde Westfriezen er niet in om de drie punten mee naar Zwaag te nemen.

Hauwert’65 – Westfriezen 0-0
Op bezoek bij laagvlieger Hauwert’65 moest Westfriezen genoegen nemen met een punt. ‘Zij speelden met heel veel passie, beleving en dicht bij elkaar. Voor rust speelden we redelijk en kregen we enkele goede kansen’, zei Patrick Huisman na afloop. De gastheer schoot nog op de paal. ‘Je moet zorgen dat je de 0-1 maakt want dan kan je uitlopen. We beloonden onszelf niet. Na rust werd het een vechtwedstrijd en kon het twee kanten op. Al met al hebben we te weinig gebracht.’

Always Forward – Apollo’68 5-0
In eigen huis boekte Always Forward een 5-0 overwinning op Apollo’68. In de eerste helft wist de Hoornse ploeg van trainer/coach Yotti Papamelodias een 2-0 voorsprong te pakken. Diovaris Balentina zorgde voor de treffers. Na rust liep de ploeg via Jay-Jay Beemsterboer, een eigen doelpunt en Gaim de Ridder uit naar 5-0. ‘Het was een zakelijke overwinning. We speelden een redelijk laag tempo’, aldus Cemil Zaal. Wij waren voetballend stukken beter en hadden veel balbezit. We hebben niet heel veel kansen gecreëerd.’

HSV Sport 1889 – Kwiek’78 3-0
Tegen Kwiek’78 boekte HSV Sport 1889 een 3-0 overwinningen. Namens de Hoornse ploeg kwamen Ricardo Pengel, Wilfried Kra en Joost vd Willigen tot scoren. In de openingsfase ging het heen en weer waarbij Kwiek vaak de lange bal hanteerde bij balverovering en daarbij hun pijlsnelle aanvallers lanceerde. Na een 1-0 ruststand liep de gastheer in het tweede bedrijf weg naar 3-0. ‘Je laat dan na om de score naar een hoger aantal te tillen en dat mag je jezelf verwijten’, aldus Stephan Kaaij. ‘Maar positief is dat we wederom de nul houden en dat kan op het conto van Gerald Oosterwolde worden geschreven.’

Fotografie: Gerrie Meijer