SPANBROEK - Met acht doelpunten, drie rode kaarten en vier strafschoppen kwamen de toeschouwers bij VVS '46-FC Den Helder volop aan hun trekken. Een winnaar kende het duel niet, daar het in 4-4 eindigde.

Het gelijke spel zal met name FC Den Helder pijn doen aangezien zij de achterstand op koploper Always Forward zien oplopen tot vijf punten en twee rode kaarten ontvingen hetgeen automatisch schorsingen betekent. Voor VVS '46 is elk punt er eentje nadat de ploeg van Marco Boots al sind half november niet meer wist te winnen.

In het knotsgekke duel waren beide ploegen ook bij de rust al in evenwicht. Het was Stefan Dol die namens de thuisploeg de score opende vanaf de strafschopstip. Kort hierna kreeg ook FC Den Helder een penalty te nemen en werd Sjaak Schuit van VVS '46 met rood van het veld gestuurd. Routinier Kenny Gerssen miste echter van elf meter. Met een man meer wist FC Den Helder vervolgens een voorsprong te pakken door twee treffers in kort tijdsbestek van Max Snippe, maar nog voor rust bracht Jelle van Diepen de stand weer in evenwicht (2-2).

Na de thee werd het nog zo mogelijk nog gekker aangezien Gerssen de gasten op een hernieuwde voorsprong bracht. Kort hierna viel er echter weer een strafschop te noteren en opnieuw Dol klaarde het klusje waardoor het weer gelijk was. Snippe maakte echter zijn derde van de middag, maar Stefan Dol bleek net zo koelbloedig door zijn derde strafschop van de middag te benutten: 4-4.

Wie dacht dat het daarmee over was kwam bedrogen uit, want waar VVS '46 al lang met tien man speelde eindigde FC Den Helder het duel zelfs met negen. Aron Swart zag direct rood en Bas van Steinvoorn kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Jozefzoon. Waar verwacht werd dat beide ploegen na dit spektakel naar de scheidsrechter zouden wijzen was men het er na afloop grotendeels over eens dat alle beslissingen van de arbiter plausibel waren en dat Jozefzoon eigenlijk een prima wedstrijd had gefloten.

Foto's: Cees Verhage Fotografie