ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft zondagmiddag een einde gemaakt aan de ongeslagen status van Kwiek '78. Na zeven overwinningen en twee gelijke spelen verloor de koploper uit Avenhorn met 1-0 op Sportpark Overdie.

Op deze frisse zondagmiddag werd het geen beste pot, maar wel één die van het begin tot het eind spannend was. De gasten van trainer Erik van Geemen begonnen sterker en had wellicht een penalty verdiend toen keeper Ruben Schendelaar zich vergreep aan een tegenstander. De schedsrechter zag het over het hoofd evenals een bal die volgens de gasten de doellijn gepasseerd had. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de Huisman-equipe steeds beter in het spel. De schoten, voornamelijk uit de tweede lijn waren een makkelijke prooi voor keeper Smal zo ging men doelpuntloos rusten.

Acht minuten na de pauze was het echter wel raak via Furkan Kebapci. Met de nodige strijd en soms flink wat irritaties in het veld door de warrig fluitende arbiter bleef Alkmaarsche Boys overeind en overleefde ook een slotoffensief van Kwiek.

Door de zege is de spanning helemaal terug in 4B. Na tien wedstrijden is Kwiek '78 nog wel koploper met 23 punten, maar wordt men op de voet gevolgd door DWB (22), Alkmaarsche Boys (20) en St. George (20). Komende zondag 11 december wordt de eerste helft van de competitie afgesloten. Alkmaarsche Boys gaat dan op bezoek bij de nummer vijf in de stand, De Valken in Hem. Kwiek '78 speelt dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen Victoria O.

Foto's: DP Sportfotografie