ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft zijn sterke reeks van de laatste maanden voortgezet met een 3-1 zege op Victoria O. De ploeg van trainer Arjan Huisman is inmiddels sinds 16 oktober, toen St. George met 0-2 te sterk was, ongeslagen.

Sinds die datum bleven de rood-wit geblokten in zowel de beker als competitie zonder nederlaag. Voor het duel tegen Victoria O waren de Alkmaarders echter gewaarschuwd, want ook de uitwedstrijd eerder dit seizoen verliep moeizaam, al leverde het wel de winst op (3-4). Toch begon de thuisploeg goed aan het duel toen Pablo Sandes de Oliveira al na zeven minuten scoorde op aangeven van Sercan Yilmaz. In het vervolg van de eerste helft lag het initiatief echter vooral bij de gasten. Dit kwam mede door vele kleine overtredingen van Alkmaarsche Boys en uit die dode spelmomenten wist de Obdammer formatie het nodige gevaar te stichten. Zo schoot Robin Leek van dichtbij in het zijnet en moest keeper Ruben Schendelaar zich tweemaal strekken bij een vrije trap van aanvoerder Tim Appel en een schot van Gijs Hoedjes. Mede daardoor ging Alkmaarsche Boys toch met een voorsprong rusten.

Het bleek uitstel, want kort na de rust scoorde Appel alsnog waarbij scheidsrechter Van den Berg het vlagsignaal van grensrechter Hoedjes negeerde. Alkmaarsche Boys herstelde zich echter, stroopte de mouwen op en met veel energie werd Victoria O teruggedrongen. Nu waren het de gasten die de meeste overtredingen maakten en dat leverde de Obammers dan ook vijf gele kaarten op. In de tussentijd had Ginyo Vrede na een afvallende bal de thuisploeg opnieuw op voorsprong geschoten. Alkmaarsche Boys bleef nadien de betere ploeg en stelde de zege in de blessuretijd veilig toen Levi Koenders van dichtbij kon intikken.

Door de zege blijft Alkmaarsche Boys tweede in 4B op vier punten achterstand van koploper DWB. Victoria O blijft op een zesde plaats staan.

Foto's: DP Sportfotografie