ALKMAAR – ‘Een hele sterke start’ waren de woorden van coach Peter de Groot op de vraag hoe hij terugkijkt op de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe kalenderjaar. Op eigen veld won de ploeg afgetekend met 5-0 van laagvlieger Sporting Krommenie.

2016 werd door Alcmaria Victrix afgesloten met een pijnlijke 4-0 nederlaag tegen SVA Assendelft. De tweede seizoenshelft werd vol overtuiging gestart. “We hebben vlak voor de winterstop afscheid genomen van bepaalde jongens, en kwaliteit ingeleverd” blikt coach Peter de Groot terug op de veranderingen aan het einde van 2016.

Een gesprek met de Groot maakt duidelijk dat hij het belangrijk vindt om een goede sfeer te hebben bij zijn ploeg, genieten van het voetbal.

In de wedstrijd tegen de nummer elf Sporting Krommenie zullen de spelers genoeg hebben genoten. “We hebben door middel van hard werken laten zien de klus te kunnen klaren” doelt de Groot op de 5-0 overwinning.

De openingstreffer kwam op naam van Dimaggio Senchi. Nadat Amin Charik de bal aan de zijkant ontving wist hij met een voorzet Senchi te bereiken. Die wist wel raad met de voorzet en bracht zijn ploeg op 1-0. De voorsprong van 1-0 bleek uiteindelijk ook de ruststand.

In het tweede bedrijf vielen de doelpunten sneller in Alkmaar. Rick Does, die een aantal seizoenen geleden onder Peter de Groot speelde bij KSV, wist de 2-0 binnen te werken. Tegenstander Sporting Krommenie was vermoeid en kon het Alcmaria Victrix niet meer lastig maken. “Wij hebben het conditioneel goed volgehouden, en in de laatste vijftien minuten nog drie doelpunten kunnen maken” aldus de Groot. Vanaf de zijlijn zag de oefenmeester hoe Amin Charik de derde treffer wist te maken en daarmee de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Omar el Messaoudi wist de vierde treffer te maken, waarna Rick Does de eindstand bepaalde op 5-0. Bij die goal was een belangrijke rol weggelegd voor debutant Mika Rooker. Dertien minuten voor tijd mocht A - Junior Rooker zijn opwachting maken in de hoofdmacht van Alcmaria Victrix. “Dit is leuk voor de club, voor de selectie en voor de jeugdspeler zelf” aldus Peter de Groot die zich mag opmaken voor een speciale wedstrijd. Komende zondag gaat Alcmaria Victrix namelijk op bezoek bij KSV, de club waar Peter de Groot maar liefst zes seizoenen hoofdtrainer was.