URSEM - Alcmaria Victrix kan komende zondag beslag leggen op de vierde plaats op de ranglijst. In een onderling duel met de huidige nummer vier SC Dynamo kan de Alkmaarse ploeg ook revanche nemen op de teleurstellende nederlaag bij KSV.

Alcmaria Victrix had er ongetwijfeld meer van verwacht, evenals Peter de Groot en Rick Does die voor even terugkeerden bij KSV. Maar mede dankzij twee doelpunten van Michael Sleurink wonnen de Heerhugowaarders met 3-1. Namens Alcmaria Victrix was Amin Charik trefzeker.

Tegenstander SC Dynamo verloor de eerste twee wedstrijden na de winterstop. De thuiswedstrijd tegen de huidige middenmotor Westzaan leverde een debacle op, de ploeg uit Ursem verloor namelijk met 0-6. Met vier treffers was Jesse Schleeper de absolute plaaggeest voor SC Dynamo. Afgelopen weekend verloor Dynamo met 2-1 van Saenden, de nummer twee van de ranglijst. Met twee doelpunten wist Damian Wijndal de nederlaag van Dynamo te bewerkstelligen.

Beiden ploegen verloren dit seizoen vijf keer, alleen speelde SC Dynamo eenmaal minder gelijk waardoor het dus ook één keer meer won.

Bij SC Dynamo staat Ronald de Rooij aan het roer. De coach kent een rijk verleden bij diverse clubs. De oefenmeester was coach bij DTS, VZV, Duinrand S, Berdos, opnieuw DTS, Hugo Boys en nu voor het tweede seizoen op rij bij SC Dynamo. Volgend seizoen zal hij de scepter zwaaien bij Hollandia T, eveneens actief in de vierde klasse. Willem Zeijlmans, die in het verleden drie seizoenen de leiding had over het Alkmaarse Kolping Boys, is als vervanger van de Rooij aangetrokken. De coach is dit moment actief bij Dirkshorn.

Eerder dit seizoen speelde Alcmaria Victrix en SC Dynamo met 1-1 gelijk. De vorige twee seizoenen eindigde de competitieduels in 4-1 en 4-4.

Lastig programma

Voor Alcmaria Victrix staan er lastige wedstrijden op het programma. Het zal duidelijk worden of de ploeg behoort tot de top van deze klasse of dat het genoegen moet nemen met een plek in de middenmoot. De Alkmaarders treffen na SC Dynamo achtereenvolgens SV Koedijk, Vrone en Saenden. Lastige duels, maar ook een interessante uitdaging voor de formatie van coach Peter de Groot.