OUDORP - 'Of we in een dipje zitten? Ja, als men kijkt naar de resultaten van de laatste vier wedstrijden dan mag je dat wel een dipje noemen', sprak trainer Marc de Wilde teleurgesteld na afloop van de wedstrijd tegen Spartanen.De thuisploeg knokte zich na een zwakke eerste helft naar een voorsprong, maar die werd twee minuten later alweer teniet gedaan door Guleed Afhakame die een corner in één keer het doel in draaide.

Daarmee redde de aanvaller die ook al de eerste treffer voor zijn rekening had genomen een punt voor de gasten.Afhakame verklaarde na afloop dat het niet de eerste keer was dat hij op dergelijke wijze scoorde. 'Nee, het is mij al vaker gelukt, maar dan was het meestal met een hoop wind. u wilde ik 'm gewoon hard en hoog bij de tweede paal plaatsen en gelukkig viel hij binnen.' Gelukkig ook omdat Spartanen in de tweede helft nergens aansprak op mocht maken terwijl het de eerste helft de bovenliggende partij was. 'Ik snap ook niet hoe dat kan' verklaarde Afhakame. 'Wij hebben dat wel vaker dit seizoen dat we een goede fase in de wedstrijd afwisselen met een mindere fase. Het wordt tijd om daar eens van af te komen en de gehele wedstrijd naar onze hand te zetten.

Spartanen was in de eerste helft dus de betere ploeg. Behalve een voorzet van Kevin Cappai die Rik Klaver net niet wist te bereiken kwam Kolping Boys er aanvallend niet aan te pas. De gasten speelden sterk in de omschakeling en kregen een aantal mogelijkheden. Na een corner was Bram Koppes heel dichtbij maar lag keeper Patrick de Vries in de weg. Op slag van rust pakte Spartanen toch de verdiende voorsprong toen een afgeslagen corner opnieuw werd ingebracht vanaf de rechterkant en Guleed Afhakame bij de tweede paal vrij kon inkoppen.

Wissels
'Wij speelden niet goed in de eerste helft en dat met name in de omschakeling, Daardoor lieten wij Spartanen het spelletje spelen dat zij graag willen spelen', aldus trainer De Wilde. De oefenmeester greep in en bracht in de rust Thomas Menu, tien minuten later gevolgd door Jochim Berkhout. 'Die wissels pakten goed uit en die jongens hebben het heel goed gedaan. Net als de rest van het team overigens want volgens mij kwam Spartanen er nauwelijks meer aan te pas.'

De thuisploeg kwam op gelijke hoogte door een mooie pass van Joreno Mandjes op Kevin Cappai die de bal over keeper Mol heen kopte. Een kleine tien minuten voor tijd volgde de voorsprong toen Berkhout van dichtbij kon scoren na goed voorbereidend werk van Joshua Martens. Kolping Boys leek hiermee de zege over de streep te trekken, maar daar dacht Afhakame dus anders over toen hij zijn hoekschop nam en Spartanen nog een punt bezorgde.

Voor Kolping Boys een hard gelag want na een flitsende competitiestart met zes overwinningen op rij werden er uit de laatste vier duels slechts twee punten gehaald en is de achterstand op koploper De Zouaven inmiddels acht punten. Spartanen bleef voor de vierde week op rij ongeslagen en staat vlak achter Kolping Boys op een vijfde plaats.

ZONDAG 2e KLASSE A

Kolping Boys - Spartanen 2-2 (0-1)
45. Afhakame 0-1
64, Cappai 1-1
81. Berkhout 2-1
83. Afhakame 2-2

Scheidsrechter: N. van Kampen

Geel: Berkhout (Kolping Boys)

Foto's: DP Sportfotografie