HOORN – Zelden zal de aanhang van het Hoornse ADOS zo’n spannend einde hebben gezien van hun ploeg. Een halve minuut voor tijd leek Viking een punt te maken, maar Chris Al zorgde vijf seconden voor tijd alsnog voor een 10-9 zege voor de Hoornse korfbalploeg.

Door de zege is ADOS na twee duels nog zonder puntverlies. De manier waarop de overwinning in Hoorn tot stand kwam was echter geen reden tot juichen. ‘ We begonnen wederom erg matig. Het duurde een kwartier voor we een doelpunt maakten.’ zei trainer/coach Pieter Schaap vlak na afloop.

In een tijdsbestek van tien minuten wist ADOS vijfmaal tot scoren te komen en zodoende uit te lopen naar een 6-2 voorsprong. Na rust ontbrak het echter aan scherpte bij de ploeg waardoor het onnodig lastig werd. Tegenstander Viking wist zelfs terug te komen tot 9-9. Chris Al zorgde er in extremis dus alsnog voor dat de punten in Hoorn bleven. Schaap: ‘Ik ben zeker opgelucht. Ik ben blij dat we gewonnen hebben, dat is het belangrijkste. Maar we moeten naar onszelf kijken en dit mag niet meer gebeuren.’

Doelpunten ADOS: Chris Al (3x), Mirjam Nootebos (1), Andrea Schaafsma (1), Rick Slot (2), Joey Dupey (2), Laura Spil (1).