HOORN Vorige week waren er louter vrolijke gezichten bij ADOS. Logisch, aangezien de Hoornse korfbalvereniging de eerste zege van het seizoen behaalde. Afgelopen zaterdagavond was de stemming duidelijk minder. Tegen de Waterpoort werd er verloren, 19-20.

Nadat het vorig weekend de eerste overwinning behaalde was ADOS gebrand om ook tegen de Waterpoort de volle buit te pakken. Een twee punter zou zeer welkom zijn, aangezien de achterstand op de directe concurrent twee punten bedraagt, en Refleks twee duels minder heeft gespeeld. Tegen de Waterpoort, de nummer vijf van de eerste klasse, lukte het echter nét niet. ,,De eerste helft was een stuk minder. Over het hele duel gezien was het sowieso een mindere wedstrijd dan vorige week” reageerde Pascal Kraijer na afloop. ,,Er was heel veel strijd aan beiden kanten. Dat kwam het spel niet altijd ten goede”.

De overwinning van vorige week doet vermoeden dat het vertrouwen groter is. ,,Met name in de eerste helft, hoe gek het ook klinkt, was het vertrouwen er niet in het spel waardoor je toch verkeerde keuzes maakt” vervolgt Kraijer. ,,De slotfase was wel spannend. We kregen op het einde nog één schotkans. Maar die maakten we niet. Het is gewoon zuur”.

Komende zaterdag staat er een cruciaal duel op het programma voor ADOS. Dan gaat de ploeg in Heerhugowaard op bezoek bij concurrent KV Apollo. Winst lijkt noodzakelijk om nog zicht te houden op handhaving.