REEUWIJK – Voor Pieter Schaap was er afgelopen zaterdag weinig reden tot optimisme. Op bezoek bij Reeuwijk stak het bekende probleem weer de kop op. Met een nederlaag tot gevolg, 24-18.

In de afgelopen weken was het een hoger geklasseerde ploeg die ADOS versloeg, nu ging de Hoornse ploeg onderuit tegen directe concurrent Reeuwijk. ‘Het was weer net zoals vorige week in de eerste helft rampzalig’, stelde Pieter Schaap. Met een 15-7 voorsprong leek er voor Reeuwijk in de tweede helft weinig mis te kunnen gaan. ‘Dan probeer je met wissels nog dingen, maar het is gewoon een instellingskwestie. Het is gewoon erg jammer dat het wekelijks terug moet komen’, vervolgde Schaap.

In de tweede helft haalde ADOS een hoger niveau, maar het kon de opgelopen schade niet meer repareren. Met 24-18 keerde de ploeg zonder punten terug naar Hoorn. Inmiddels is de Hoornse ploeg afgezakt naar de zesde plaats. Voor Schaap is het een reden om de komende weken de tijd neemt om na te denken. ‘Ik heb de ploeg al aangegeven dat er sancties aankomen en dat ik absoluut niet blij ben met de instelling van sommige mensen. Ik ga niet wachten tot de volgende wedstrijd, ik ga deze weken nadenken over wat ik wil en welke veranderingen ik ga doorvoeren. Dit kan gewoon niet zo.’

Afgelopen dinsdag was er een gesprek met de selectie waaruit werd geconcludeerd dat het vooral lag aan de trainingsarbeid. ‘Daar zijn ze zelf verantwoordelijk voor. Het is iets wat ik al maanden roep. De trainingsarbeid moet omhoog. Als ze dat niet veranderen dan krijg je wedstrijden als vandaag. Je loopt achter de feiten aan en dan ben je speelbal van je tegenstander’, aldus de coach. ‘In de tweede helft hebben we goed gespeeld. Als we zo in de eerste helft hadden gespeeld is er niets aan de hand. Nu heb je het gevoel dat je honderd kilometer hebt gereden en het op papier af hadden kunnen doen.’