HOORN – ‘Een punt is genoeg’ riep ADOS coach Pieter Schaap een minuut voor tijd. Rick Slot was het hier blijkbaar niet mee eens en zorgde twintig seconden voor tijd voor de winnende treffer, 16-15.

‘We begonnen beter dan vorige week. We kwamen wel 0-1 en 1-3 achter, maar daarna kwamen we beter in de wedstrijd’, aldus Pieter Schaap. De coach zag in het thuisduel tegen KIOS zowel aanvallend als verdedigend verbeterpunten. Halverwege keek de korfbalploeg tegen een 7-8 achterstand aan. ‘Dan probeer je dingen anders te zetten. Zij hadden veel rebounds en daar moesten we iets tegenover stellen. Dat hebben we besproken en dat hebben we na rust heel goed uitgevoerd.’

ADOS trok de stand gelijk en kwam vervolgens op voorsprong. ‘Met nog tweeënhalve minuut te gaan was het heel spannend. Er werd om en om gescoord’, vervolge Schaap. Twintig seconden voor tijd scoorde Rick Slot de 16-15. In laatste seconde stond een heer van KIOS op twee meter, maar wist deze kans niet te verzilveren. ‘Dan fluit de scheidsrechter af en dan heb je daar een ontlading waar je u tegen zegt.’

Scores ADOS: Chris Al (5), Chantal Hulstede (4), Rick Slot (3), Kimberley Ouwerkerk (3) en Joey Dupey.