HOORNOver twee weken wordt het een spannende middag voor ADOS. Samen met Woudenberg strijdt de Hoornse ploeg om de veilige zesde plaats. Afgelopen zaterdag hadden de korfballers een betere uitgangspositie kunnen creëren, maar tegen DWS werd er verloren, 12-16.

Net zoals in het zaalseizoen is ADOS op het veld in de slotfase van het seizoen nog niet zeker van lijfsbehoud. Waar er een niveau hoger en lager maar één team degradeert, moeten in de tweede klasse twee ploegen een stap terug doen.

Met DWS trof ADOS in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een tegenstander voor wie er niets meer op het spel stond. ‘Je speelt om te winnen dus het lijkt me dat ze geen cadeautjes zullen weggeven, al zou ik daar geen moeite mee hebben’, zei Pieter Schaap vooraf.

Goed getraind
Na twee nederlagen op rij legde Pieter Schaap afgelopen week tijdens de trainingen de focus op de mentale gesteldheid van zijn ploeg. Thuis verliezen van concurrent Woudenberg en in de slotseconden nipt onderuit bij Fiducia zorgde voor twee dompers in het Hoornse kamp. Tegen DWS bewees ADOS dat de neuzen weer dezelfde kant op waren gezet. ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Alleen op het einde gaven we twee makkelijke goals weg’, zei Pieter Schaap na afloop. Met name in het eerste bedrijf liet de thuisploeg zich van haar beste kant zien. De gasten kwamen na 2-2 weliswaar op een 2-5 voorsprong, maar in de laatste zeven minuten voor rust wist ADOS de score om te buigen naar een 6-5 voorsprong halverwege. ‘Na rust verspeelden we knullig twee ballen. Toen ontstonden er momenten die niet nodig waren. Dan wordt het lastiger.’

Kookpunt
Ook het scoren bleek niet voor de eerste keer een probleem. In een aanval werd er zesmaal op de korf gevuurd, maar keer op keer ging de bal via de korf er weer uit. ‘Scoren blijft lastig bij ons’, erkende Schaap. Tegen DWS brak het ADOS opnieuw op, want in de laatste vijf minuten liepen de bezoekers uit naar een 12-16 eindzege. Het scoren is een belangrijk punt waar de focus op zal moeten blijven, want terwijl ADOS dus op eigen veld verloor won concurrent Woudenberg van hekkensluiter De vinken. Daardoor steeg de spanning tot het kookpunt.

Zowel qua punten als het onderling resultaat staan beide teams met nog één speelronde te gaan gelijk. Het doelsaldo, dat in het voordeel van de concurrent is, zorgt ervoor dat ADOS op de zevende plek staat. ‘We moeten in de laatste speelronde zelf winnen en dan afwachten wat zij doen.’

ADOS – DWS 12-16 (6-5)