HOORN – ‘Sportief gezien is de degradatie van vorig jaar beter, nu kunnen we gaan bouwen.’ stelt ADOS coach Pieter Schaap. Destijds was het logischerwijs een teleurstelling, maar met een veranderde ploeg is de Tweede Klasse een niveau waar de Hoornse korfbalploeg vooralsnog meer thuis lijkt te horen.

Met Joyce Besse, Joyce Dupey en Elise Brandhof besloten er immers drie dames van het vlaggenschip om te stoppen waardoor er jeugdspeelsters moesten worden ingepast. Het zorgt ervoor dat het team opnieuw vorm moet krijgen. ‘Die meiden doen het goed.’ vertelt Pieter Schaap. De coach staat voor zijn tweede jaar in Hoorn. Waar hij met zijn ploeg vorig jaar degradeerde in de zaalcompetitie slaagde hij er op het veld wel in om zich te handhaven.

Bouwen
Inmiddels is ADOS al zo’n drie weken aan het ‘bouwen’ richting de competitiestart. Komende zaterdag begint de korfbalploeg aan dat nieuwe seizoen. ‘We hebben een goede voorbereiding gedraaid. In de eerste week getraind en in de tweede week hebben we een driekamp gespeeld bij Sporting West. Tegen BEP (18-13 verlies) en Rapid (10-10 gelijkspel).’ aldus Schaap.

Voor ADOS, dat zowel op het veld als in de zaal zal uitkomen in de Tweede Klasse, ligt er komend seizoen geen focus op het behalen van promotie. ‘Ik zal het woord promotie niet in mijn mond nemen. We zijn nog niet klaar om volgend jaar in de Eerste Klasse te spelen’, meent de coach. ‘We moeten bovenin meedraaien en in de winter verder kijken. Maar als promotie kan dan moeten we er wel voor gaan.’

Grote onbekende
Ten opzichte van vorig seizoen treft ADOS komend seizoen een vijftal nieuwe tegenstanders. Alleen DWS en Woudenberg waren vorig jaar ook competitiegenoot van de Hoornse ploeg. Schaap: ‘Wij zijn de onbekende in de poule, dat is ook wel leuk’.

Komende zaterdag staat de eerste speelronde op het programma. ADOS mag afreizen naar Vianen waar het op bezoek gaat bij VIKO. De eerste thuiswedstrijd, tegen Viking, volgt een week later.