HOORN – In de degradatiestrijd heeft ADOS zeer goede zaken gedaan. De korfbalploeg moest winnen om het de kansen op lijfsbehoud in eigen hand te houden. In eigen huis pakte het belangrijke punten, 11-9.

De tweede seizoenshelft van de veldcompetitie verloopt nog niet zoals gepland. Er werd dan wel gewonnen van hekkensluiter Oranje Nassau, maar het verloor van zowel ODIK als KIOS. De Hoornse korfbalploeg stond na tien duels voorlaatste, een plek die uiteindelijk resulteert in een beslissingsduel. Met nog vier duels was de opdracht dan ook duidelijk. In eigen huis moest het winnen van VZOD. Op de eerste speeldag van het veldseizoen boekte ADOS al een 9-17 zege en om de concurrentie in zicht te houden was een positief resultaat gewenst. “We zijn het aan onszelf verplicht om te winnen.” zei de coach voorafgaand aan het inhaalduel.

Onnodig spannend
In de eerste helft hield ADOS het onnodig spannend. Het kwam dan wel drie keer op voorsprong, maar zag VZOD ook telkens weer op gelijke hoogte komen. Daarnaast werden er de nodige kansen gemist door de thuisploeg. Na rust wist de Hoornse korfbalploeg een hoger niveau aan te tikken en kon via een paar mooie aanvallen een gaatje te slaan met de opponent. Doordat de bezoekers nog wel wat terug deden werd het uiteindelijk een kleine overwinning, 11-9.

De zege was terecht voor de Hoornse ploeg die met name na rust liet zien voldoende kwaliteit te hebben om zich te handhaven in de tweede klasse van de veldcompetitie. “Ik weet dat het er in zit en dat ze het kunnen. In de afronding zat het niet altijd mee, maar qua collectief zat het goed”, zei een tevreden Pieter Schaap na afloop. “Er waren weinig onnodige fouten, we hebben geen onnodige vrije ballen tegen gekregen en we hebben netjes verdedigd.”

Door de overwinning klom ADOS naar de vijfde plaats in de tweede klasse E. Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op de gevreesde zevende plaats twee punten waardoor de Hoornse ploeg het het lot in eigen handen heeft.