HOORN – ADOS had afgelopen zaterdag zeer goede zaken kunnen doen in de degradatiestrijd. De Hoornse ploeg faalde echter na rust en zag Woudenberg ruim zegevieren, 12-19.

Coach Pieter Schaap had een behoorlijk rotgevoel na het belangrijke duel. ‘Dat is heel zacht uitgedrukt. We hadden goede zaken kunnen doen’, baalde de coach. Zijn teleurstelling was vooral gebaseerd op de tweede helft. ‘Want we begonnen nog redelijk aan de eerste helft. Er werd een strafworp gemist door hen en vanaf dat moment waren we betere ploeg.’

Met een 11-7 voorsprong zag het er halverwege goed uit voor ADOS. Het was in de kleedkamer een kwestie van puntjes op de i zetten. Maar wat er na rust gebeurde, vroeg de coach zichzelf af. ‘Ik ben nog steeds op zoek naar het antwoord. Maar ik kan het niet vinden’, vervolgde de oefenmeester. Woudenberg kwam razendsnel terug tot 11-11. Waar er bij de Hoornse korfbalploeg niets meer lukte, ging aan de andere kant alles er in. Het duurde 21,5 minuten voordat ADOS weer tot scoren kwam. ‘Dat zegt voldoende. Dan probeer je een en ander om te zetten, maar we kregen met 12-19 klop in eigen huis. Ik ben enorm teleurgesteld. Je wordt er doodziek van, dat het weer niet lukt. Het wordt nog hele zware dobber.’

ADOS – Woudenberg 12-19 (11-7)

Doelpunten ADOS: Sean Rood (5), Chris Al (3), Chantal Hulstede (2), Didier van den Aakster en Rick Slot.