HEERHUGOWAARD – Op bezoek bij KV Apollo heeft ADOS niet het gewenste resultaat kunnen halen. De ploeg verloor van de Heerhugowaarders en het ontlopen van directe degradatie wordt een erg moeilijk verhaal, 21-15.

Na afloop vertrok ADOS rechtstreeks naar de kleedkamer. ,,Er zaten heel veel verslagen gezichten, ook ik zelf. Dan wordt er over en weer wat gezegd. Van mij naar de spelersgroep en van hen naar mij. Dat is alleen maar goed dat het niet blijft zitten en dat het gelijk uitgesproken wordt” vertelt Pieter Schaap. Zijn ploeg had zojuist met 21-15 verloren waarmee de kansen op handhaving zijn geslonken. ,,Wij staan nog steeds twee punten achter op Refleks. Het is dus nog mogelijk, maar het wordt wel steeds moeilijker” vervolgt de coach.

In een sfeervolle sporthal ‘Deimos’ betrad de Hoornse ploeg met vertrouwen het veld. ,,Ik was er van overtuigd dat we met twee punten naar huis zouden gaan” aldus Schaap. De punten gingen echter naar Apollo. Waar de score in de eerste helft nog redelijk gelijk op ging (10-8), liep de thuisploeg halverwege de tweede helft uit en bouwde een comfortabele voorsprong op. Deze werd niet meer uit handen gegeven, 21-15. ,,Ik baal het meeste van het rendement wat we niet haalden en het vertoonde spel” zei de coach.

Om de laatste plaats te verlaten en zo directe degradatie af te wenden is het afhankelijk van concurrent Refleks. Wanneer de ploeg uit Rijswijk de drie resterende duels verliest, en ADOS over een maand wint van Phoenix, dan volgt er een beslissingsduel. ,,We moeten tegen Phoenix. Dat wordt gewoon een hele lastige wedstrijd. Maar niets is onmogelijk”.