HOORN – Het Hoornse ADOS heeft afgelopen zaterdagmiddag goede zaken gedaan. Om niet helemaal in degradatiegevaar te komen moest directe concurrent De Vinken worden verslagen. Dat deed het uiteindelijk op vechtlust, 13-12.

Met De Vinken trof ADOS de nummer voorlaatst van de competitie. Verlies zou betekenen dat de Hoornse ploeg zou afzakken naar die voorlaatste plaats op de ranglijst. De behaalde zege geeft ADOS dan ook wat lucht in de laatste fase van het seizoen.

Er werd gewonnen, maar gemakkelijk ging het zeker niet. ‘We begonnen slap en liepen heel erg te zeuren op de scheidsrechter. Dat had tot gevolg dat we snel met 0-2 achter kwamen’, zag Pieter Schaap. Toen ADOS de draad weer had opgepakt en het veel en hard werkte kwam het bij 7-7 op gelijke hoogte, waarna er in de laatste seconde voor rust zelfs een 8-7 voorsprong werd genomen.

‘In de tweede helft was er eenzelfde spelbeeld maar ADOS zou ADOS niet zijn als we veel kansen om zeep hielpen. Doorloopballen, korte kansen en strafworpen gingen jammer genoeg allemaal mis’, vervolgde de oefenmeester. Wel bleef de ploeg knokken voor ieder gevoel. De Vinken kwam nog terug tot 11-11, waarna de Hoornse ploeg via Sean Rood en Rick Slot de zege veilig stelden/ ‘Een gemotiveerd ADOS dat wilde vechten voor ieder duel. Dat is wat vandaag de doorslag heeft gegeven en de punten in eigen huis hebben doen houden.’

ADOS – De Vinken 13-12 (8-7)

Doelpunten ADOS:
Rick Slot (4), Chris Al (4), Sean Rood (3) en Joey Dupey (2).