HOORN - Het Boekweit|Olie Toernooi is in vele opzichten een bijzonder toernooi. Het is sterk bezet, het is oergezellig en heeft een rijke geschiedenis. Al 45 jaar is de firma Boekweit|Olie Makelaars de hoofdsponsor. Een betrouwbare toernooi gesponsord door een gerenommeerd bedrijf.

Meer aanmeldingen door populariteit padel

Voor het eerst in jaren is er sprake van veel meer aanmeldingen. Vooral het aantal deelnemers aan het padeltoernooi is sterk toegenomen. Dit heeft tot gevolg dat het padeltoernooi al op zondag 7 juli van start gaat. Volgend jaar is naar voren schuiven niet meer nodig. In augustus opent HLTV Juliana nl. twee nieuwe padelbanen. Het aantal komt dan op vijf.

Ranglijst toernooi en KNLTB TV
Vanaf donderdag 11 juli wordt een van de vier jaarlijkse nationale ranglijst toernooien (NRT 1000) binnen de context van het Boekweit|Olie Tennis- en Padeltoernooi afgewerkt. Voorheen hebben o.a. Kiki Bertens, Botic van de Zandschulp en Paul Haarhuis aan dit toernooi deelgenomen. De nationale toppers die dit jaar aantreden zijn bij de heren o.a. Ronetto van Tilburg (6) en Jip van Assendelft (7) en bij de dames o.a. Demi Tran (6), Sarah Olff (10) en de winnares van 2023 Dilara Okur (13). De partijen in de hoogste categorieën die op het Juliaanse centercourt worden gespeeld, worden vanaf vrijdag 12 juli rechtstreeks en integraal uitgezonden op KNLTB TV. Dat is een primeur voor Nederland.

Hulde aan Oranje Feest!
Op vrijdagavond staat een Hulde aan Oranje-feest, hoe kan het anders, op de planning. DJ Weslo, alias Wesley Veerman, een van de founders van online marketingbureau COARK (naamgever van een van de in augustus te openen padelbanen) staat achter de draaitafel. DJ Weslo zorgt voor een onvergetelijke, gevarieerde avond met een bulk aan Hollands repertoire en de nodige disco hits van de jaren ‘70 tot heden. Iedereen is welkom. Verschijnen in een Oranje outfit is natuurlijk fantastisch, maar uiteraard niet verplicht.

Finale weekend
De finales worden gespeeld in het weekend van zaterdag 13-7 en zondag 14-7. In dot weekend heerst traditiegetrouw een gezellige sfeer op het park aan de Blauwe Berg in Hoorn. Hapjes en drankjes zijn naast mooi tennis en padel uiteraard in voldoende mate aanwezig.

Meer weten? Ga naar www.boekweitolietennis.nl