WERVERSHOOF - Zaterdagochtend 7 november hoorde je over het parkeerterrein van zwembad De Zeehoek in Wervershoof, Lang zal ze leven, lang zal ze leven.

Het zwembad is zaterdagochtend bezig met de corona-veilige zwemdiploma uitreiking. In de vorm van een drive-thru komen de geslaagden kinderen met hun ouders op de fiets of met de auto hun wel verdiende zwemdiploma in ontvangst nemen.

De eerste kinderen stonden met hun ouders om even voor 10:30 uur al te wachten voor de oprit naar De Zeehoek. Via een speciale route, die afgezet was met oa zwemflippers, kwamen de kinderen via de rode loper bij de hoofdingang van het zwembad. Zwemjuffen reiken daar de diploma`s uit met een ouderwetste zwemhaak, zodat de anderhalve meter gewaarborgd kon worden. Verderop wordt er van elk kind een foto gemaakt met uiteraard het welverdiende zwemdiploma.

Het weekend van 7 en 8 November stond eigenlijk in het teken van het afzwemmen. De nieuwste coronamaatregelen gooiden helaas roet in het eten, waardoor het afzwemmen niet door kon gaan.

Gelukkig hadden alle 113 zwemmers de afgelopen week al proef gezwommen, onder toeziend oog van een examinator van de NRZ, en werd er besloten de kinderen te laten slagen op prestaties van het proefzwemmen. Donderdag heeft het personeel van de Zeehoek bij elkaar gezeten om te bedenken hoe de zwemdiploma`s uit te reiken aan de kinderen, en op die manier kwamen ze al snel op de drive-tru, of te wel de zwemdiplomastraat.