AARTSWOUD - Het Rundveemuseum in Aartswoud is op zondag 3 april tussen 11.00-16.30 uur het decor van “voedsel van dichtbij”. Diverse agrarische ondernemers uit de omtrek geven informatie over hun producten. Er zijn heerlijke proeverijtjes om te tonen dat gezond en lekker goed samen kunnen gaan. Normaal gesproken is deze activiteit altijd in januari, maar dat is om de alom bekende reden verplaatst naar april. Een mooie gelegenheid om de nieuwe publieksruimte van het museum in functie te zien.


In afwisselende stands wordt informatie gegeven over de productiewijze en het eindproduct. Bedrijven uit de regio werken dagelijks aan goed voedsel en hebben tot buiten de grenzen een goede en betrouwbare naam. Er is uiteraard aandacht voor groente en zuivelproducten. Er is o.a. een heuse melksommelier die diverse soorten melk laat proeven. Kort samengevat: heel veel tips om meer variatie aan te brengen in de dagelijkse maaltijd met lekker Noord-Hollands voedsel. En ook belangrijk: dichtbij huis geteeld betekent minder belasting voor het milieu.


Alles vindt plaats in en om het Rundveemuseum, dat met bijzondere bijna uitgestorven Nederlandse rundveerassen een uniek gebeuren is. En in de lente valt pas goed op hoe mooi het landschap rond de stal is. Voor puur natuur ervaren dus op naar het Rundveemuseum!

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree is 4 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 2 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang. Voor bezoek kunt u reserveren via de website of via 06-12568365 Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl