HOORN - Op zondag 15 mei gaat het dan echt gebeuren, dan kun je genieten van vele bijzondere kunstzinnige voorwerpen en uitingen in de Kersenboogerd. Een heuse kunstroute, die na 2 jaar plannen maken eindelijk gehouden kan worden op 15 mei van 12 tot 17 uur. Deze keer laten we ons niet hinderen door corona!

Door heel de Kersenboogerd zal een route worden gemaakt waar diverse soorten kunst te bewonderen zijn. Denk aan brons, glas, verf of leer maar ook keramiek, iconen, bodypaint en urban desert art. Je vind ons niet alleen bij de kunstenaars thuis, maar ook in de Huiskamer van Betsy Perk en in het Wijklab in het centrum van onze prachtige wijk.
Het idee van de ‘Kunstroute’ is afkomstig van de wijkbewoners Marion en Johan. Zij bezoeken zelf vaker kunstroutes en het leek hen een leuk idee om dit in hun eigen wijk te organiseren. Zo kun je de wijk op een andere manier leren kennen. Twee jaar geleden zijn zij met hulp van het wijklab en ‘Voor een mooie stad’ dit initiatief gaan uitwerken. Helaas moest het twee keer worden verschoven, maar nu kan het eindelijk plaatsvinden.

Op sommige adressen is ook muziek of tref je verhalenverteller Julian. Ga op pad, lopend of op de fiets en laat je verrassen. Neem je mobieltje mee, want de route kun je vinden op www.vooreenmooiestad.nl/kunstroute. Je kunt ook beginnen bij het wijklab op het Aagje Dekenplein en van daaruit de kunstroute vervolgen.