HOORN - Ook deze zomer heeft het Westfries Museum weer een spannende familie activiteit. In het museum kan je op zoek naar Het geheim van Cees! Een spannend avonturenspel waarbij je op zoek gaat naar geheime codes om kistjes met cijfersloten open te kunnen maken.

Cees werkt bij het museum en heeft vele jaren onderzoek gedaan. Jaren geleden stuitte hij op een groot geheim in de stad Hoorn, waarover hij nooit eerder iets heeft verteld. Door op onderzoek in het museum te gaan en de cijfercodes te kraken ontdek je het geheim van Cees. En natuurlijk is er na afloop ook een kleine beloning.

Praktisch
De meeste opdrachten kunnen kinderen zelf uitvoeren. Voor sommige is de hulp van een volwassene nodig. De zomertocht Het geheim van Cees is minder geschikt voor heel kleine kinderen. Voor deze groep is er een aparte speurtocht. Het geheim van Cees is er ook in een Engelse versie: The secret of Cees. Jeugd tot 18 jaar kan gratis naar het museum.

Dagje Gouden Eeuw
Deze zomer is het extra aantrekkelijk om een bezoek aan het museum te combineren met een bezoek aan VOC-museumschip de Halve Maen en Museumhuis Bonck. Voor volwassenen is er een aantrekkelijke combiticket: Rondje Gouden Eeuw. Met tips en informatie over wat je onderweg tegenkomt. Het is het laatste jaar dat de Halve Maen, schip van de Gouden Eeuw in Hoorn is te bezoeken. Hierna gaat het schip terug naar zijn Amerikaanse eigenaar. Kijk voor meer informatie over het combiticket Rondje Gouden Eeuw op: https://wfm.nl/combiticket

Welkom in de Gouden Eeuw
Het Westfries Museum in Hoorn is een museum van de Gouden Eeuw. Het is gevestigd in het monumentale Statencollege uit 1632. De collectie en het gebouw vertellen samen het verhaal van de Gouden Eeuw, met speciale aandacht voor de VOC. Het museum wil heden en verleden met elkaar verbinden en bezoekers verrassen. Naast de vaste collectie presenteert het museum drie keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling.

400 jaar Batavia
In 2019 staat het tentoonstellingsprogramma in het teken van 400 jaar Batavia. Zo presenteert het museum Batavia 1627 VR, een sensationeel nieuw virtual realityprogramma. Vanuit een comfortabele stoel in onze 'tropische' VR-zaal vlieg je als een vogel 400 jaar terug in de tijd. De toegang is gratis. Wel even tevoren reserveren, want de belangstelling is groot.

Kijk voor meer informatie op https://wfm.nl/batavia-1627VR