ENKHUIZEN - Vanaf 27 juni kun je de zomerexpositie, vlinders en libellen foto’s van Rob Webeling, bij het bezoekerscentrum Hertenkamp Enkhuizen bezichtigen.


Rob is natuurfotograaf en zijn voorliefde gaat naar vlinders en libellen. Al jarenlang gaat hij met zijn camera op pad om met urenlang geduld het juiste beeld te vangen. Door het fotograferen heeft hij vele uren in de natuur doorgebracht en is daardoor heel veel aan de weet gekomen over het gedrag en de levensloop van deze bijzondere dieren. Elke soort met haar eigen eigenaardigheden en voorkeuren. Het transformatieproces van libellen en vlinders is fascinerend. Een libelle kan bijvoorbeeld wel 4 jaar als een larve onder water blijven voordat hij langs een rietstengel omhoog kruipt om uit te sluipen. In de volwassene gedaante, als een libel, vliegt hij maar enkele maanden rond. Dan vind ook de paring plaats. Sommige soorten vormen het paringswiel wat meer op een hartje lijkt dan op een wiel. Libellen heten in het Engels :Dragonfly. Dat betekent: vliegende draak. De naam verwijst naar het menu van de libel. Ze vangen namelijk andere insecten en soms zelfs soortgenoten. Ook ziet Rob de laatste jaren zuidelijke soorten naar het noorden schuiven, als gevolg van de klimaatverandering.

De foto’s van Rob Webeling zijn kleurrijk en afgedrukt op plexiglas. Deze druk maakt dat alle details van deze gevleugelde dieren haarscherp zijn. Je kunt de expositie bewonderen tijdens openingstijden. Het bezoekerscentrum Hertenkamp Enkhuizen is open op dinsdag t/m zondag van 10:00 – 16:00 uur. Het adres is Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen

www.hertenkampenkhuizen.nl