WEST-FRIESLAND - Laura van Engen uit Westwoud en Robin Berkhout uit Andijk hebben zilver en brons behaald bij het Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten. Verpleegkundige Laura won zilver en meubelmaker Robin brons. De studenten van het Horizon College stonden 31 maart en 1 april in de finale van Skills Heroes; dé landelijke vakwedstrijden voor mbo-studenten.


De Nederlandse kampioenschappen voor mbo-studenten worden elke jaar georganiseerd door Skills Netherlands. Namens het Horizon College hadden elf studenten zich gekwalificeerd voor de finales. Per opleiding deden 8 mbo-studenten mee met de landelijke finale van Skills Heroes.

Toppers in de zorg

Laura van Engen (21) deed voor de eerste keer als student verpleegkundige mee . ‘Ik ben superblij met mijn zilveren medaille. Eigenlijk had ik geen medaille verwacht, want andere verpleegkundigen sprongen er ook uit. We zijn allemaal toppers in de zorg. De finale was intensief, maar vooral heel leerzaam. Ik heb heel veel over mijn vak en mezelf als verpleegkundige geleerd.’

Blij met brons

Robin Berkhout uit Andijk (22) deed voor de vierde keer mee met het Nederlands kampioenschap. Hij werd twee keer Nederlands kampioen en één keer tweede bij het bouwtimmeren. Dit jaar deed Robin mee in de categorie meubelmaken. Hij moest een tafeltje met een lade maken en behaalde hiermee het brons. Robin: ‘De eerste dag liep volgens planning en de tweede dag ook, totdat ik op het laatst tegen een maatvoeringsfout aanliep waardoor ik mijn lade niet kon monteren. Ik heb toen besloten om de lade te laten voor wat het was en het tafeltje verder afgewerkt. Dat is goed gelukt. Ik ging er vanuit dat ik geen podiumplaats zou behalen, dus kwam de bronzen medaille als een verrassing en ben er erg blij mee.’

Meer medailles

Er waren meer medailles voor studenten van het Horizon College. Yvanka de Reus uit Grootschermer werd Nederlands kampioen bouwtimmeren, als eerst meisje ooit. Sam Strijbis uit Dirkshorn werd verkozen tot de beste sanitaire- en verwarmingstechnicus van het land.