HOORN - Op dinsdag 12 oktober vindt er in de Bibliotheek in Hoorn een workshop plaats voor werkzoekenden over het ontdekken van nieuwe kansen in de zorgsector. Dit event is interessant voor mensen die erover nadenken een carrière switch te maken of meer willen weten over de mogelijkheden die er zijn in de zorgsector. De workshop wordt georganiseerd door Stichting JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, in samenwerking met Omring in Hoorn.

Tijdens deze ochtend horen deelnemers meer over de mogelijkheden en kansen in deze sector en vertelt een enthousiaste omscholer hoe leuk het is om in de zorg te werken. Daarnaast gaan we met deelnemers in gesprek over het maken van een carrière switch en helpen we elkaar bij het ontdekken van nieuwe kansen.

Tijdens deze workshop zijn Colletar en Silja Haks van Omring in Hoorn aanwezig. Colletar vertelt hoe mooi het werken in de zorg is en beantwoord vragen van deelnemers. Colletar had net een vaste baan bij het Zuiderzeemuseum, toen ze een aanbod van Omring kreeg. Colletar: "Ik heb even getwijfeld, maar heb toen toch mijn hart gevolgd. En daar heb ik geen moment spijt van gehad!". Silja is recruiter bij Omring en zal meer vertellen over kansen in de zorg, over leertrajecten en werken bij Omring. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en weer live te netwerken. "Want dat is ook zeer waardevol als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Netwerken staat daarom binnen JobOn ook altijd centraal tijdens onze bijeenkomsten", vult Petra van der Vlugt, eventmanager bij JobOn, aan.

De workshop vindt plaats op dinsdagochtend 12 oktober van 10 tot 12 uur bij Bibliotheek Hoorn, Wisselstraat 12 te Hoorn. Deelname is kosteloos, maar aanmelden is een vereiste en kan via: https://jobon.nl/events/ontdek-nieuwe-kansen-in-de-zorgsector/

Over JobOn

JobOn is een vrijwilligersorganisatie en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun vaardigheden en versterken elkaar. In Hoorn is nog ruimte voor enthousiaste vrijwilligers die zich maatschappelijk willen inzetten om dit soort events en netwerkbijeenkomsten te organiseren.