BOVENKARSPEL - Zo mooi als de kersttijd is, zo stressvol is ie ook. Voor wie er kort voor de feestdagen even wil ontspannen en even een frisse neus wil halen in de natuur, heeft IVN West-Friesland echter dé oplossing.

Het is bewezen dat 2 uur per week doorbrengen in de natuur gezond is. Mensen die dit doen voelen zich creatiever, fitter en vrolijker en geven hun leven een hoger cijfer. Juist in de donkere wintermaanden is het belangrijk om naar buiten te blijven gaan. Terwijl veel mensen dit niet doen. In Schotland wordt 2 uur natuur per week zelfs al voorgeschreven door artsen.

Op zondag 22 december, om 14:00 uur 's middags, organiseert het IVN een stevige winterwandeling. Onder leiding van gids Astrid Bijster voert de tocht door het Streekbos, met onderweg zo nu en dan aandacht voor wat er allemaal aan planten en dieren leeft. Voorop staat het wandelen en het genieten van het buiten zijn in het bos. Ideaal om even te ontspannen, om even de kerststress te ontvluchten! De wandeling begint bij het Streekbos Paviljoen en deelname kost 2 euro per persoon.