MEDEMBLIK - Op zoek naar een leuk uitje voor in de kerstvakantie? Kom dan naar het Stoommachinemuseum, gevestigd in het voormalig stoomgemaal Vier Noorder Koggen aan het IJsselmeer. Vanaf Tweede Kerstdag tot en met zondag 9 januari is het museum geopend en onder stoom (behalve Oud- en Nieuwjaarsdag). In het museum is het lekker warm, de ketel wordt gestookt en de stoommachines draaien.

Interactief museum, leuk voor jong en oud

Miniatuurstoommachines staan klaar om zelf stoom te maken en te ontdekken wat stoomkracht doet. Met de leuke speurtocht kun je het museum verkennen en help je de stoker of de smid, dan verdien je het ‘hulpstokersdiploma’ of ‘smeeddiploma’.
Na de kerstvakantie sluit het museum voor korte tijd weer de deuren om op zaterdag 19 februari te openen met de voorjaarsvakantie en de start van het nieuwe stoom- en evenementenseizoen.
Openingstijden kerstvakantie: 10 tot 16 uur
Nederlands Stoommachinemuseum
Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik.
Tel: 0227 544732 / www.stoommachinemuseum.nl
Toegangsprijzen:
Kinderen (5 - 12 jaar) € 6,00
Jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen € 9,00
Museumkaarthouders gratis
Reserveer online je ticket en tijdblok via www.stoommachinemuseum.nl met de Tickets-button op de homepage. Vanaf 13 jaar is toegang alleen mogelijk met een Coronatoegangsbewijs. Het dragen van een mondkapje is verplicht.