HOORN - Bij MAK Blokweer in Blokker hoef je je tijdens de kerstvakantie niet te vervelen, er zijn een hoop leuke natuuractiviteiten te doen. Van een doe-het-zelf pakket Kaarsen maken tot de speurtocht Wintergeheimen en een duurzame poster-tentoonstelling.

Wintergeheimen in het Boezelbos

Voor wie van wandelen en puzzelen houdt is er de puzzeltocht Wintergeheimen in het Boezelbos. Met opdrachten en leuke weetjes over de natuur in de winter, verzamel je de juiste letters voor een winters woord. Aan het eind van de puzzeltocht is er voor alle kinderen een kleine verrassing. De puzzeltocht Wintergeheimen in het Boezelbos is voor gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar. Jongere kinderen kunnen meedoen met een ouder broertje of zusje, ouders, opa of oma. Alle benodigdheden ontvang je in een tas, waarmee je de route zelf kunt ontdekken.

Kaarsen maken
Voor wie liever thuis blijft of niet op pad kan maakten de medewerkers van MAK Blokweer een doe-het-zelf pakket Kaarsen maken. Dit pakket vervangt de populaire activiteit MAKs Kaarsenatelier, waarbij je het magische smelten en stollen van was beleeft en een eigen mooi gekleurde kaars maakt.

Poster Tentoonstelling

De tentoonstelling West-Friezen, land en water is te bezoeken. Speciaal voor de kerstvakantie worden posters van leerlingen van verschillende Hoornse basisscholen tentoongesteld. Zij deden met hun school mee aan het project Expeditie Duurzaam, dat MAK Blokweer dit schooljaar in de Hoornse wijken brengt. Eén van de activiteiten in dit project is de opdracht Poster maken. Daarvoor kozen de leerlingen een duurzaam thema waar ze zelf meer mee willen doen en ontwierpen een poster daarvoor. Een kleurrijke tentoonstelling met een duurzame boodschap. Ook is het winnende ontwerp voor een groen schoolplein van basisschool de Meridiaan uit Medemblik te bewonderen. Deze school deed mee aan de Medemblikse Schooldag van de duurzaamheid.
Na de verfrissende puzzeltocht of het inspirerende bezoek aan de tentoonstelling kun je in het MAK café even bijkomen met een kop koffie of warme chocolademelk. De dieren van de Kijkboerderij zijn op het erf en in de weides te bewonderen.

Informatie

Er gelden tijdens de kerstvakantie aangepaste openingstijden, zo is MAK Blokweer op 1e en 2e kerstdag en met oud en nieuw gesloten. Het is aan te raden om voor je bezoek de actuele informatie op de website te lezen. Voor de puzzeltocht en het pakket kaarsen maken is reserveren noodzakelijk. Meer informatie en reserveren: www.mak-blokweer.nl 0229 266344